Truita de verdures i patates - Núria Alvarez (1er premi)

Ingredients:
oli d'oliva verge
4 patates d'un bon "tamany"
2 cebes grosses
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 cebes tendres
8 ous
sal
pebre

1) Pelem tots els ingredients, tallem les patates i les cebes primetes i a rodanxes, la resta de productes com vulguem, encara que queda més maco tallar els pebrots en vertical. Ho posem tot en un plat gros i ho barregem tot afegint sal i una miqueta de pebre, el just per donar gust.

2) En una paella de mida mitjà gran, posem una bona quantitat d'oli, el deixem escalfar sense que arribi a bullir del tot. Afegim tot a la paella. (M'agrada amb el foc baixet i la paella tapadeta perquè quedi tot "putxadet".)

3) Anem remenant de tant en tant perquè agafi un color dauradet i no s'enganxi. (Aconsello sempre materials de fusta.)

4) Batem els ous en un recipient d'un tamany grandet, afegim un polsim més de sal i pebre.

5) Quan les hortalisses estiguin ja fetes, passarem tot per un colador per a separar tot l'oli i així no quedi massa greixós. (A més l'oli queda exquisit per cuinar el que sigui, sobretot el pa amb tomàquet.) Ho deixarem reposar una estoneta perquè es coli bé i per no afegir la barreja tan calenta als ous.

6) Afegirem la barreja als ous, com acabem de dir, remenant tot bé, però sense arribar a xafar gaire, encara que no importa ja que queda molt saborosa encara que es trenqui.

7) Posarem al foc una paella de les que no s'enganxen amb una mica bastant d'oli cru, no del fregit perquè correm el risc que la part central de la truita s'agafi.

8) Afegirem tota la barreja que tenim preparada, mourem la paella perquè es col·loquin bé tots els ingredients i taparem a foc baixet. Podem rectificar el foc, depenent de si ens agrada més cuita o més crua.

9) Quan veiem que ja està mig cuita, li donarem la volta amb un plat del mateix tamany de la paella i si pot ser més gran perquè segur ens vessarà una mica d'oli i d'ou i ens podem cremar. Tornarem a repetir l'operació.

10) Es treu la paella del foc perquè no segueixi fent-se massa.